Sviđa mi se

Sarajevska pivara generalni sponzor Narodnog pozorišta

This article is also available in: English

Sponzorski ugovor su u Narodnom pozorištu potpisali generalni direktor Sarajevske pivare d.d., Haris Kuskunović i v.d. direktora Narodnog pozorišta, Marijela Margita Hašimbegović

Foto: Marijela Margita Hašimbegović. direktorica Narodnog pozorišta i Haris Kuskunović, direktor Sarajevske pivare

Sarajevska pivara d.d. generalni je sponzor Narodnog pozorišta Sarajevo. Ova saradnja ozvaničena je svečanim potpisivanjem sponzorskog ugovora.  U prisustvu uposlenika obje kompanije, partnera i zvanica, ugovor su u Narodnom pozorištu potpisali generalni direktor Sarajevske pivare d.d.  Haris Kuskunović i v.d. direktora Narodnog pozorišta, Marijela Margita Hašimbegović.

„Mi u Sarajevskoj pivari smatramo da je naša dužnost da, kao domaća kompanija, u skladu s našim mogućnostima, podržimo svaki projekt i instituciju koja ima za cilj  promociju bh. naslijeđa, kulture, kao i promociju naše zemlje općenito. Stoga smo se odlučili i za generalno sponzorstvo Narodnog pozorišta, koje je centralna teatarska kuća i izuzetno važan dio pozorišnog i kulturnog života u našoj zemlji. Nadamo se da će ovo sponzorstvo biti velika podrška aktivnostima  Narodnog pozorišta,“ istakao je Kuskunović.

Dodao je da je Sarajevska pivara tokom prošle godine podržala  više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja te društveno odgovornih projekata.

„Iznimno  nam je zadovoljstvo što je domaća kompanija, Sarajevska pivara d.d., prepoznala potencijal i značaj za uspostavu ovakve saradnje i na ovaj način dokazala da je društveno odgovorna kompanija. Ova saradnja je velika podrška u realizaciji našeg programa za 2016. godinu, pomoći će nam da se naše produkcije, naše predstave oblikuju na najvišem umjetničkom nivou i kao takve budu reprezentativan proizvod u službi promocije umjetničkog djelovanja Narodnog pozorišta,“ rekla je Hašimbegović.