Sviđa mi se

Sarajevska galerija BlackBOX obilježila pet godina postojanja izdavanjem vrhunske mape otisaka

This article is also available in: English

U BlacBOXU kažu kako im je cilj da deseti rođendan dočekaju sa barem pet ovakvih kataloga

Povodom pete godišnjice postojanja BlackBOX galerije, u Sarajevu je održana promocija mape otisaka. Nakon gotovo stotinu pojedinačnih projekata, koje je Galerija samostalno organizirala (a često i finansirala), nakon produkcije velikog broja jako zahtjevnih izložbi i samostalnih muzejskih postavki te nakon otvaranja partnerstva i aktivnog učešća u organizaciji Balkan Photo Festivala, Galerija BlackBOX ulazi u šestu godinu sa velikim planovima.

„Pet godina rada željeli smo obilježiti nečim posebnim, lijepim i korisnim. Odlučili smo se štampati katalog koji nije samo prezentacija naše stalne ponude visoko kvalitetnih ink – jet papira renomiranih proizvođača Ilford, Tecco i Canson, već predstavlja odabir autora i pojedinačnih fotografija iz specifičnih ciklusa s kojima se naša galerijska djelatnost želi poistvovjetiti u likovnom, tematskom i tehničkom smislu,“ kazao je Julijan Komšić, osnivač galerije BlackBOX.

Prezentacijski katalog urađen je tako što su na svakom od deset ink – jet medija (papira) tiskani radovi koji najviše odgovaraju tehničkim karakteristikama pojedinog papira, čime je izvučen tehnički maksimum iz fotografija i samog tiska.

U BlacBOXU kažu kako im je cilj da deseti rođendan dočekaju sa barem pet ovakvih kataloga.

BlackBOX je otvoren za suradnju sa svim kreativcima na polju fotografije, digital arta, art-plakata, ilustracije itd.

Više o galeriji BlackBOX na www.blackbox.ba.