Sviđa mi se

Izložba mode i filma u organizaciji kompanije Cadillac slavi kultne Calvin Klein oglase

This article is also available in: English

Čitav događaj predstavlja tribute slavnom fotografu Richardu Avedonu

Izvor: Adweek

Cadillac nastavlja svoje približavanje i poistovjećivanje sa svijetom mode i umjetnosti uz novu izložbu koja odaje počast modnom fotografu Richardu Avedonu, i istražuje umjetnost oglašavanja sa scenama sa setova snimanja kultnih oglasa koje je Avedon radio za Chanel i Calvin Klein 70-ih, 80-ih i 90-ih godina.

Izložba „Richard Avedon: Moving Image“, koja će biti otvorena za javnost do 30. septembra, najnovija je izložba u Cadillac House-u, „brand experience centru“ u prizemlju sjedišta Cadillac-a u New Yorku, koji je dijelom umjetnička galerija, dijelom kafić, i dijelom modni pop-up dućan. Cadillac House je dio pokušaja ovog brenda da osvježi svoj imidž i pridobije mlađe vozače, koji su otvoreni za iskustva iz svijeta mode i umjetnosti.

„Kao brend, mi postavljamo temelje za proširenje proizvoda na generaciju X i generaciju Y, a naš pristup je postati relevantniji za ovu publiku kroz kulturu, fokusirajući se na modu i umjetnost, i donijeti ta iskustva u Cadillac House“, rekao je Nathan Tan, pomoćnik direktora za partnerstva brenda i iskustva u kompaniji Cadillac.

Izložba, koja je održana u saradnji sa art magazinom Visionaire, odaje počast Avedonu koji je preminuo 2004. godine, i njegovoj 60 godina dugoj karijeri modnog fotografa koji je radio sa poznatim ličnostima kao što su Marilyn Monroe i Audrey Hepburn, i snimao oglase za Calvin Klein i Chanel od 70-ih do 90-ih godina, uključujući i čuveni Calvin Klein Jeans oglas iz 1981. u kojem se pojavljuje Brooke Shields.

Izložba sadrži Avedonove casting intervjue sa 35 modela iz 80-ih i 90-ih za Calvin Klein Jeans oglase, uključujući i Andie MacDowell, Shari Belafonte i Marthu Plimpton; zatim seriju oglasa za CK Be parfem iz 1996. godine sa Kate Moss i James Kingom; oglase za Chanel No. 5 iz 1972. godine sa Catherine Deneuve i kratke filmove iz 1973. godine za japanski brend odjeće Jun Ropé s glumicama Lauren Hutton i Anjelicom Huston.

S ovom izložbom Cadillac se također uskladio sa New York Fashion Week-om, dodao je Tan. „Za nas je sjajno izlagati nevjerovatne radove Richarda Avedona koji nikada ranije nisu izlagani. Željeli smo biti angažovan korporativni građanin tokom fashion week-a, i dodati sadržaja i vrijednosti u ovu sedmicu.“