Sviđa mi se

IEG 2016 – Disruptirajte: Gradite partnerstva kroz ponovno otkrivanje sebe

This article is also available in: English

Ustaljeni modeli sponzorstva više ne funkcionišu te će na ovogodišnjoj konferenciji fokus biti na promjenama neophodnim za uspjeh sponzorstva u modernom kontekstu

Ovogodišnje, 33. izdanje godišnje konferencije IEG 2016, posvećene svim tipovima sponzorstva, održat će se od 17 do 20 aprila u Čikagu, na temu „Disruptirajte: Gradite partnerstva kroz ponovno otkrivanje sebe“.

Konferencija će okupiti više od 1,200 lidera okrenutih ka budućnosti koji će raspravljati o najboljim praksama, uvidima i analizama koje mogu pomoći uspjeh u industriji u kojoj je jedina konstanta promjena.

Organizatori konferencije su prepoznali da ustaljeni modeli sponzorstva više ne funkcionišu te će na ovogodišnjoj konferenciji fokus biti na promjenama neophodnim za uspjeh sponzorstva u modernom kontekstu. Govornici na konferenciji dolaze iz čitavog spektra industrija te će sa prisutnima podijeliti savjete kako da postignu rast koristeći sadržaj, različite kanale i podatke.

2016. je specifična godina jer je to prva godina u kojoj će milenijalci biti brojniji od tzv. Baby Boomer generacije, čime će postati i dominantna snaga u ekonomiji, a time i najpoželjnija ciljna grupa u cijelome svijetu. Rastuća konkurencija među brendovima koji se žele povezati sa ovih 1.8 milijardi pripadnika digitalne generacije, koji biraju iskustva radije nego stvari i kojima su korporativne vrijednosti jednako važne koliko i prihvatljive cijene, kombinovana je sa ogromnim pomacima u tehnologijama i medijima. Sve ovo je imalo uticaja na sve industrije u svakom kutku svijeta, te je uslovilo disruptivnost i inovacije kao ključne faktore uspjeha.

Ove promjene utječu na sponzorstva na više načina, jer danas one kompanijama pružaju transformacijske mogućnosti kroz koje mogu ovoj novoj generaciji predstaviti svoje vrijednosti, pridobiti nove fanove i osnažiti lojalnost kod postojećih.

Upravo iz ovih razloga, konferencije kao što je IEG 2016 mogu odigrati ključnu ulogu ne samo u stvaranju kontakta koji će u budućnosti rezultirati uspjehom, već i u dobivanju inspiracije za aktiviranje sponzorstva i korištenje svih mogućnosti koje raznolike tehnologije i mediji našeg digitalnog doba nude kompanijama.

Glavni govornici na konferenciji su: Dean Kamen, predsjednik DEKA-e i osnivač kompanije FIRST; Lesa Ukman, Futures Director za IEG i ESP; Karin Timpone, direktorica globalnog marketinga za Marriott International; Raja Rajamannar, direktor marketinga za MasterCard i Chris Brandt, direktor za brend i koncept, Taco Bell Corp. Među ostalim govornicima je preko 60 lidera iz uglednih kompanija iz svih industrija.

Više o konferenciji možete saznati na ovome linku.