Sviđa mi se

Forma Fashion Design Contest 2016

This article is also available in: English

FORMA će najuspješnijem dizajneru dati priliku da predstavi svoj dizajn na crvenom tepihu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Foto: Forma team by Edvin Kalić

FORMA je neprofitna fondacija nastala s jednostavnim ciljem – kreirati platformu koja će služiti kao kontinuirana podrška unapređenju kreativne industrije u BiH te otkrivanju i razvoju novih dizajnerskih i umjetničkih imena u Bosni i Hercegovini.
Osnovalo ju je troje mladih entuzijasta, Ana Ćavar, osnivačica i voditeljica MODAMO concepta, Martina Saira, osnivačica i generalna direktorica kompanije SEE.Contact te Bojana Omerović, voditeljica poduzetničkog centra  Networks.

Budući da MODAMO. kao portal koji već neko vrijeme kreira domaću modnu scenu kroz otkrivanje, promociju i podršku njezinih djelatnika,  SEE.Contact kao prepoznatljiv centar za razvoj branda i njegovu promociju, te  Networks, kao ambiciozan poduzetnički centar, zajedno pokrivaju tri potpuno različite sfere poslovnog djelovanja, ideja o preuzimanju inicijative i kreiranju jedinstvenog koncepta za razvoj i unaprjeđenje poduzetničkog duha kod mladih talentiranih modnih entuzijasta, nametnuo se kao logičan cilj FORMA fondacije.

Jedan od prvih koraka FORMA fondacije jeste pokretanje modnog natječaja koji traje od 15. do 31. marta 2016. Ideja natječaja jeste stvoriti novo domaće, dizajnersko ime i usmjeriti ga u njegovom daljnjem profesionalnom razvoju na bh. modnoj sceni i reprezentativnom predstavljanju široj javnosti. FORMA će najuspješnijem dizajneru dati priliku da predstavi svoj dizajn na crvenom tepihu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, pružiti mu potpunu medijsku pažnju kroz MODAMO.info te druge medijske partnere i osigurati sredstva za rad i razvoj kolekcije u coworking prostorijama poduzetničkog centra Networks koju će nakon toga predstaviti inozemnom tržištu kroz MODAMO.online shop.