Sviđa mi se

Dodijeljeni prvi ESA Arts Sponsorship Certifikati

This article is also available in: English

Kurs pokriva teme kao što su načini na koje sponzorstva funkcionišu, zašto umjetnost pruža komercijalne mogućnosti za finansiranje iz privatnog sektora i kako uspješno pristupiti potencijalnim komercijalnim korporativnim partnerima

Evropska sponzorska asocijacija (ESA) i inovatori u polju dobrotvornog djelovanja i prikupljanja sredstava Cause4, zajedno sa studijskim programom za prikupljanje sredstava i filantropiju u umjetnosti koji finansira Arts Council England, objavili su da je inauguralni ESA Arts Sponsorship certifikat otišao u ruke prvih polaznika programa, uz neke fantastične rezultate.

Program za učenje na daljinu, koji traje 16 sedmica, predstavlja isplativ kurs, stvoren za one koji ili trenutno rade na marketinškim pozicijama specifičnim za ovaj sektor, ili žele da se bave ovim područjem. Kurs pokriva teme kao što su načini na koje sponzorstva funkcionišu, zašto umjetnost pruža komercijalne mogućnosti za finansiranje iz privatnog sektora i kako uspješno pristupiti potencijalnim komercijalnim korporativnim partnerima te nudi mnoge druge uvide.

U prvoj grupi polaznika ovog kursa, ispitivači su dodijelili dvije Distinction (ističu se) ocjene i sedam Commendation (pohvalnih) ocjena. Nagrada je takođe dodijeljena studentu koji je dostavio najbolji brief (projekat). Kurs je postavio niz različitih zadataka pred polaznike s ciljem da im pomogne da razviju specifične komercijalne sposobnosti koje će direktno koristiti njihovim organizacijama.

Peter Raymond, direktor kursa, bio je pun hvale za način na koji su prvi studenti odgovorili na izazove: „Nadali smo se da će sektor prihvatiti vrstu učenja koja se nudi u ovom novom kursu, i oduševljeni smo entuzijazmom s kojim su studenti prihvatili sadržaj i što su postigli tako izvanredan uspjeh. Ocjene, koje je postiglo naših prvih devet kandidata, govore ne samo o njihovoj vještini, već i o prihvatanju sektora da stekne znanja i vještine koje su toliko potrebne u zajednici umjetnosti. Bilo je zadovoljstvo i privilegija imati tako obećavajuće studente u prvoj godini. Mislim da je ovo početak nečeg veoma značajnog za industriju.“

Michelle Wright, CEO Cause4, je dodala: „Sponzorski pejzaž se neizmjerno promijenio za sektor kulture i umjetnosti u posljednjih nekoliko godina. Umjetničke organizacije trebaju biti kreativnije, poduzetnije i agilnije kako bi na pravi način ušle u partnerstva sa korporacijama koje rade u veoma izmijenjenom ekonomskom okruženju. ESA Arts Sponsorship certifikat je pravovremen i pruža podršku djelatnicima u umjetnosti i kulturi da razmišljaju na svjež način i da uče iz najboljih trenutnih komercijalnih sponzorskih praksi. ”

Kurs ESA Arts Sponsorship Certificate je trenutno otvoren za upis, a više informacija možete pronaći ovdje.

Ovaj kurs od 16 sedmica provodi se preko platforme za učenje na daljinu, koja sadrži niz materijala za učenje i zadatke na bazi procjene. Proces učenja je biti podržan sa tri mjesečna seminara u večernjim satima, kada će viši djelatnici ove industrije osnažiti znanja i razgovarati o temama koje su pokrivene u toku programa. Seminari će biti snimljeni i dostupni putem web stranice za one koji ne budu mogli prisustvovati.

Za sve detalje o kursu, onome što je uključeno i kako može biti od koristi i vama, možete posjetiti stranicu programa na ovome linku.