1

Art&Business je sponzorirao snimanje i produkciju kompleta od četiri CD-a najboljih mladih slovenskih pijanista

This article is also available in: English

BeoExpo iz Beograda i sarajevska agencija Via Media obezbijedili dio sredstava potrebnih za realizaciju ovog velikog projekta

Piše: Ekrem Dupanović

Zlatni slovenski pijanisti je projekat promocije najboljih mladih pijanista u Sloveniji.  Povezuje sve dobitnike zlatnih priznanja na najuglednijem i najvažnijem takmičenju mladih glasbenika u Sloveniji, TEMSIG-u.

Sponzorstvom projekta Zlatni slovenski pijanisti željeli smo omogućiti da se na visoko profesionalnom nivou zabilježe izvedbe najboljih mladih pijanista u Sloveniji i predstaviti ih na CD-u (komplet od 4 CD-a) te tako ponuditi mogućnost za širu afirmaciju glazbe, pianizma i pianista. Projekt će imati pozitivne učinke na mlade glazbenike, strukovnu i opću javnost.

Portal Art&Business je osigurao sponzorski budžet iz svog projekta Friends of Young Artists u kojem su učestvovali BeoExpo iz Beograda i agencija Via Media iz Sarajeva.

Mladi pijanisti su u glazbu na četiri CD-a uložili 167.786 sati. Do ovog broja je došao Piano Room, izdavač, nakon što je svakoga od 30 mladih pianista pitao koliko sati dnevno vježbaju i od kada vježbaju. To znači da bezuslovno vole to što rade i to je ono što je motiviralo Art&Business da sponzorira kompletan projekat, da ih podrži u znak zahvalnosti za fantastičnu muziku.

„Raduje me da mogu kazati da su glazbeni CD-i i promotivna knjižica oduševili profesore, roditelje, mlade glazbenike, sponzore i, što je možda najvažnije, mlade pijaniste je zapazila šira javnost. Mladi glazbenici su dobili visoko referentan proizvod koji će im pomoći u razvoju njihove karijere. Zlatni pijaniti su našli mjesto u glazbnim školama, među ljubiteljima vrhunske glazbe, a uz pomoć Art&Businessa i drugih sponzora i u poslovnoj javnosti.

Ovaj i slični projekti ne bi bili mogući bez pomoći sponzora jer koncept i smisao projekata, kao što su Zlatni pijanisti, često prevazilazi mogućnost i ambicije glazbenih institucija i organizacija koje se fokusiraju na obrazovanje, a ne na promociju, dok se glazbena industrija obazire na afirmisana imena. Upravo u toj tački vidimo značajnu vrijednost projekta Friends of Young Artists kojeg je pokrenuo portal Art&Business. Mladim umjetnicima nudi ruku u vrijeme kada im je ona najpotrebnija. Istovremeno i sponzori u ovakvim projektima nalaze vrijednost za svoje brendove. Mogu kazati da su Piano Room i Art&Business na projektu Zlatni pijanisti u tome potpuno uspjeli. Odlično snimljen i dizajniran komplet za mnoge sponzore predstavlja lijep poslovni poklon koji uspješno komunicira vrijednosti njihovih robnih marki,“ kazao je Mitja Petrovič, autor projekta Zlatni pijanisti.