Sviđa mi se

Ljetno kino Obala Sarajevo, od ove godine nosi naziv Raiffeisen Open Air

This article is also available in: English

Raiffeisen Banka je sponzor Sarajevo Film Festivala svih ovih godina njegovog postojanja

Foto: Mirha Hasanbegović, član Uprave Raiffeisen banke i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala

U Sarajevskom kinu Meeting Point organiziran je prijem povodm potpisivanja novog četvorogodišnjeg ugovora između Raiffeisen Banke BH i Sarajevo Film Festivala. Ovim ugovorom najatraktivnija lokacija Festivala, Ljetno kino Obala, dobila je novo ime – Raiffeisen Open Air.

„Ponosni smo što smo ove godine sponzor Raiffeisen Open Air kina, i istakao bih da smo posebno vezani za Sarajevo Film Festival s kojim sarađujemo od njegovih samih početaka. Banku i Festival dodatno povezuje činjenica da smo tokom godina paralelno rasli i razvijali se, postali vodeći brendovi na ovom tržištu, a naša saradnja prerasla je u istinsko prijateljstvo,“ izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Poslujući u skladu sa strategijom održivosti, kontinuirano nastojimo naš uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj poslujemo te podržavamo i značajne projekte u oblasti kulture.“

Foto: Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala i Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

Raiffeisen banka je tokom godina podržavala Festival kroz različite vidove sponzorstva, a od 2009. godine je Glavni sponzor Festivala. Na ovaj način Banka daje doprinos projektu koji ima značajnu ulogu u izgradnji pozitivnog imidža države predstavljajući jedan od najznačajnijih kulturnih projekata u regionu.

„Sretni smo da je Raiffeisen banka uz Sarajevo Film Festival od njegovih početaka te da je svojim proaktivnim pristupom bila odličan putokaz i drugim kompanijama da se pridruže porodici partnera Festivala. Posebno nas raduje da je saradnja sa Raiffeisen bankom u protekle dvije decenije imala uzlaznu putanju te je stoga bio i logičan slijed da od ove godine naša najatraktivnija lokacija nosi ime upravo ovog partnera“, istakao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala dodajući: „Bez kontinuirane i istinski konstruktivne podrške Raiffeisen banke Festival ne bi bio ovo što danas jeste, a to je međunarodno priznat i prepoznatljiv brend.”

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će održan u periodu od 11. do 18. augusta.