1

Vedran Peršić: Jazz i Sberbank su savršen par

This article is also available in: English

Sponzorstvom Sarajevo Jazz Festa želimo podržati organizaciju festivala i našim klijentima u premium segmentu ponuditi dodatne benefite kroz bonus ulaznice

Razgovarao: Ekrem Dupanović

Sberbank je potpisala sponzorski ugovor sa Sarajevo Jazz Festom i tako se priključila krugu prestižnih sponzora koji su prepoznali vrijednost Festivala za Sarajevo i popularizaciju jazza.

O ovom smo aranžmanu razgovarali sa Vedranom Peršićem, vođom Odjela za marketing i komunikacije Sberbank BH.

Art & Business: Sberbank je i do sada bila zapažena po svojim sponzorskim aktivnostima, posebno u sportu. Šta komunicirate svojim sponzorstvom?

Vedran Peršić: Sberbank je globalno prepoznata kao finansijska institucija koja promoviše zdrav način života u širem smislu riječi. Sport se čini kao prirodan izbor za većinu naših sponzorstava. Sport je platforma i za povezivanje zaposlenika Sberbank grupacije vrhunskom organizacijom internih sportskih igara, u kojima učestvuju zaposlenici iz svih zemalja gdje je naša grupacija prisutna. Kroz sport promoviramo univerzalne vrijednosti kao što su liderstvo, timski rad, uspješnost u ostvarivanju pozitivnih rezultata. Pored sporta, podržavamo i druge važne društvene i kulturne projekte. Držimo da su sport, kultura, obrazovanje i zajednica noseći stubovi naše politike sponzorstava. U ovim projektima ne učestvujemo da bi Sberbank brand učinili prepoznatljivijim, već da direktno pomognemo zajednici u kojoj djelujemo.

Art & Business: Koje ste sponzorske projekte do sada realizirali?

Vedran Peršić: Od dolaska u BiH početkom 2013., podržali smo realizaciju sarajevskog polumaratona kroz koji se promovira trčanje i zdrav način života. Zatim Giro di Sarajevo kroz koji se zagovara izgradnja biciklističih staza. Pružili smo i značajnu podršku školama fudbala u okviru kampanje koju smo realizovali sa fudbalskom zvijezdom Emirom Spahićem. Osim ovih aktivnosti, podržali smo i mnoge druge kulturne manifestacije, te obrazovne projekte koji zagovaraju poduzetništvo među mladima.

Art & Business: Sponzorstvom ovogodišnjeg Sarajevo Jazz Festa, ulazite i u područje kulture i umjetnosti.

Vedran Peršić: Sretni smo što smo u prilici podržati realizaciju Jazz Festa, jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija u BiH. Želja nam je da, s jedne strane, pomognemo u organizaciji festivala, a  s druge strane, želimo našim klijentima u premium segmentu ponuditi dodatne benefite kroz bonus ulaznice.

Art & Business: Jazz nije slučajan izbor, to je muzika koja je u manuelima Sberbank zapisana kao muzika koja se sluša u vašim poslovnicama diljem Evrope.

Vedran Peršić: Naravno da nije. Jazz je izuzetno kreativan, energičan, međunarodan, te veoma raznolik muzički žanr. Tako mi doživljavamo i našu banku što čini jazz i Sberbank savršenim parom.

S druge strane, Jazz Fest je festival koji okuplja strastvene i iskrene ljubitelje muzike. Već 20 godina raste i privlači novu publiku. Zato smo odlučili da uđemo u ovu zaista fantastičnu muzičku i umjetničku priču. Priču koja se sa količinom uložene energije, entuzijazma i posvećenosti isprepliće sa Sberbank pričom. Vjerujemo da imamo dosta dodirnih tačaka sa Jazz Fest publikom i želimo stupiti u kontakt s njima.

Art & Business: Koju poruku želite javnosti poslati ovim sponzorstvom?

Vedran Peršić: Ako pogledamo jazz bend, onda vidimo talentovan tim, čije pojedinačne kvalitete su izložene svjetlima pozornice. Nastupe često započinju svirajući zajedno i onda se jedan pojedinac izdvoji sa solo dionicom, nakon njegovog performansa, dolazi solo dionica ostalih članova benda. Sve se odvija brzo. Izuzetno je strastveno. Izvedba je izvrsna i originalna. Na kraju, publika je ushićena i zadovoljna.  Želimo da nas klijenti gledaju očima impresioniranih ljubitelja jazza.